Розмаїття доступних матеріалів для виробництва упаковки дозволяє вибрати актуальний варіант для кожної категорії товарів. Корекс – це альтернатива картонним коробам. Але чи здатна вона змагатися з екологічно чистою сировиною: огляд цього типу виробів дозволяє оцінити переваги та недоліки такого рішення.
Особливості картонної та корекс упаковки
Легкий та міцний поліпропілен має пластичну структуру та стійкий до впливу тепла, вологи, а також механічних пошкоджень. Він використовується не тільки для виробництва коробок, а й листів, а також розподільників. Кондитери активно залучають корекс для зефіру, тортів, а також інших видів солодких десертів через такі характеристики матеріалу:
- невелика вага;
- вологостійкість;
- прозорість.
Але всі ці плюси перекривають шкоду пластику, особливо для навколишнього середовища. Картонні конструкції краще: цей матеріал не вступає в реакцію з продуктами харчування, а їх смак і аромат залишаться незмінними навіть при тривалому зберіганні.
У чому відмінність цих упаковок?
У порівнянні матеріалів буде корисним аналіз ключових критеріїв, серед яких:
- Рівень міцності. Картон здатний витримати навіть значні навантаження, як і випадкові удари чи падіння: він деформується, але при цьому залишиться придатним для подальшого використання. А пластикова коробка буде зіпсована механічними пошкодженнями, що може призвести і до псування внутрішнього вмісту.
- Захист від дії ззовні. Плюс упаковки з непрозорих матеріалів у тому, що при зберіганні чи транспортуванні продукція буде надійно захищена від прямого сонячного проміння. Щільний матеріал частково компенсує температурні коливання. У контейнері із пластику кремові десерти легко можуть зіпсуватися навіть при короткостроковому перевезенні.
- Естетика. Картонна упаковка дозволяє вибрати будь-яке оформлення: кольори, фактури, нанесення зображень або написів. Але навіть без додаткових прикрас вона виглядає дорого та стильно, підкреслюючи натуральний склад вмісту. А пластик позбавлений цих переваг.
Кожен з варіантів затребуваний, але якщо йдеться про продукти харчування або кондитерські вироби, безпека та екологічність упаковки відіграє важливу роль у сприйнятті продукції потенційними покупцями.
Для яких виробів підходять коробки
Сфера застосування пакувальних матеріалів із картону досить широка. Корекс – упаковка, яка призначена для легких виробів невеликого розміру, чим і зумовлене її активне застосування для виготовлення контейнерів для їжі, компактних ємностей для цукерок, десертів, а також ягід і фруктів. Але варіації використання картонних коробів набагато різноманітніші. Вони підходять для будь-яких категорій товарів:
- продукти харчування;
- косметика та парфумерія;
- одяг та аксесуари;
- побутова техніка та електроніка.
Використовуються вони і для пакування тортів, а також для інших видів десертів. Картонні коробки для кондитерських виробів – це практичне та раціональне рішення.
Замовити упаковку в ATTOLIS
Зовнішній вигляд | Матеріал виготовлення | Сфера застосування |
---|---|---|
Самозбірні коробки | картон, гофрокартон, дизайнерський картон 200 мг (марка:Т-22 Е-волна) | паковання для харчових продуктів; коробки для кондитерських виробів; упаковка дитячих товарів; для дрібної техніки |
Кришка дно | кашований картон, ламінований гофрокартон, палітурний картон, мікрогофрокартон марки: Т-22, Т-24 (Е-хвиля) | упаковка парфумерії; коробочки для ювелірних прикрас; кондитерських виробів; сувенірної продукції; постільної білизни |
Коробки пенали | тонкий або щільний картон (крафт, однотонний, кольоровий або з принтом); целюлозний картон (марка: Т-22 картон щільністю 275 г/кв. м.) | упаковка для сувенірної продукції; кондитерських виробів; косметики; одягу та текстилю; подарункових боксів |
Коробка-подушка | картон, бурий крафт-катрон (картон щільністю 250 г/кв. м) | упаковка для шкарпеток; прикрас або ювелірних виробів. |
Чим картонні коробки краще корексу
Упаковка – це не просто контейнер для товарів. Це перше, що бачить покупець, коли він отримує своє замовлення, та важливий елемент брендування для компанії. Тому важливо вибрати правильний матеріал, орієнтуючись на такі характеристики:
- можливість персоналізації дизайну;
- адаптивність форм та розмірів під конкретний запит;
- довговічність та повторне застосування.
Обидва матеріали мають певні переваги і недоліки, а вибір між ними залежить від конкретних потреб бізнесу. Але порівнюючи картон і корекс для печива чи інших десертів, варто замовити саме перший варіант через його екологічність, різноманітність способів післядрукарської обробки та доступності.